Virtuele voorlichtingsavond voor ouders bilingual VWO

 

Ervaar onze Open Dag van vorig jaar

De International School Hilversum biedt ook Nederlandstalige leerlingen een uitdagend en gevarieerd programma. De leerlingen leren Engels op een academisch niveau en worden voorbereid op een steeds verder globaliserende wereld, terwijl zij tevens hun Nederlands op peil houden. Door hun contacten met internationale leeftijdsgenoten ontwikkelen leerlingen ook de vaardigheid Engels te spreken in informele situaties.

Leerlingen met een getekend VWO advies van de basisschool kunnen zich aanmelden voor ons bilinguaal programma. De opleiding bestaat uit twee fasen. Tijdens de eerste vier jaar doorloopt de leerling het Middle Years Programme, waarin, behalve aan het vergaren van kennis ook aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van eigenschappen die het leerproces bevorderen en daarnaast belangrijk zijn voor het dagelijks leven. Wij moedigen leerlingen o.a. aan om risico's te nemen, te reflecteren op hun keuzes en ideeën, zich tolerant op te stellen jegens anderen en kritisch om te gaan met informatiebronnen. Na afsluiting van het Middle Years Programme stromen leerlingen door in het International Baccalaureate Diploma Programme. Het IB-diploma wordt internationaal erkend en heeft enkele van onze leerlingen toegang geboden tot prestigieuze universiteiten als Oxford, Cambridge en Harvard. Het IB onderwijs is een uitstekende voorbereiding op het wetenschappelijk onderwijs.

 

Procedure for p​arents of prospective bilingual students (secondary school)​​

Please read the “Admissio​ns P​olicy”​ of the school to ensure you are eligible for a place in the bilingual section.

The number of students in the bilingual VWO class for the school year is limited as a result of the school's available capacity. In the event we are unable to accommodate all suitable applications, student placement is dependent on the outcome of a type of lottery, known in The Netherlands as 'doorloting'​.

In the event we are unable to offer students a place at the International School Hilversum, students will automatically be placed in the bilingual MYP programme at Laar & Berg in Laren.